A group of people posing for a photo

Description automatically generatedNa een paar jaar van afwezigheid mocht het dit jaar weer, we zijn weer aan het uitwisselen met 4 tto. Ook deze week zijn er 2 groepen weg, maar in de week van 3 t/m 10 september zijn 18 leerlingen en 2 docenten naar Mumbai gegaan om daar uit te wisselen met Bombay Scottisch School.

A picture containing text, person

Description automatically generatedA picture containing person, fabric

Description automatically generatedA group of people posing for a photo

Description automatically generatedWe werden na een vermoeiende vlucht warm ontvangen door de Indiase leerlingen, met de traditionele stip op het voorhoofd en de bloemenkrans. Gedurende de week zijn onze leerlingen getrakteerd op veel culturele ervaringen. Ze hebben traditionele dans geleerd, Ganesh festival (hindoeïstisch festival) meegemaakt, geleerd hoe stoffen in India worden gemaakt, de meisjes hebben een Mehendi sessie (henna) meegemaakt, we hebben een tempel bezocht en ze hebben deel mogen uitmaken van een Indiaas gezin.

Ook de koloniale geschiedenis is besproken tijdens de trip en in een heratige walk in zuid Mumbai hebben we gezien hoe deze koloniale geschiedenis terugkwam in de architectuur.

A group of people posing for a photo in front of a statue

Description automatically generatedTijdens de week zijn we ook actief bezig geweest. Zo hebben de jongens een middag gevoetbald. En hebben we op de een na laatste dag een prachtige wandeling gemaakt in Sanjay Gandhi National Park.

A group of people posing for a photo in front of a building

Description automatically generatedA group of people walking on a path in a forest

Description automatically generated with medium confidenceKortom een trip om nooit te vergeten. De leerlingen zijn een hechte groep geworden zowel met elkaar als met de Indiase leerlingen. Er zijn herinneringen gemaakt en vriendschappen ontstaan voor het leven.

Jeffrey Ducaat en Steffanie Doornhein