Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest wordt ook wel kortweg het RLO genoemd (en in de volksmond het ‘Rijnlands’). Het is een scholengemeenschap voor gymnasium (tweetalig of regulier), atheneum (tweetalig of regulier) en havo. Onze leerlingen komen niet alleen uit Oegstgeest, maar uit de wijde omgeving: uit o.a. Voorhout, Noordwijk, Rijnsburg en Leiden.

Het RLO biedt ook een zevenjarige internationale opleiding van het Internationaal Baccalaureaat: onze International School. Op het RLO zitten dus ook veel leerlingen met uiteenlopende nationaliteiten en culturele achtergronden. De school telt ca. 1.350 leerlingen (inclusief de leerlingen van de International School) en ca. 170 medewerkers.

Het schoolgebouw dateert uit de jaren ‘60 en is in 2007 aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd. Het beschikt o.a. over een grote aula, een sporthal en twee gymzalen, een mediatheek, een collegezaal en een open leercentrum. In 2019 werd bovendien op het achterplein een vrijstaand gebouw voor de vakken muziek en drama gerealiseerd. In 2020 werd een gloednieuw Science Lab opgeleverd.