Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest zet zich in voor een gezonde school in de breedste zin van het woord. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en collega’s zich goed voelen en lekker in hun vel zitten. Daarom werken we op het RLO met de gezonde school-aanpak. Deze aanpak ondersteunt scholen bij het informeren over en stimuleren van het maken van gezonde keuzes.

De gezonde school-aanpak omvat verschillende themaā€™s, zoals bewegen en sport, welbevinden, voeding, seksualiteit en relaties en mediawijsheid. Wij hebben al jaren een Gezonde School-vignet voor Bewegen en Sport vanwege het uitgebreide aanbod van sportmogelijkheden bij ons op school. Sinds 2022 werken we aan het thema Voeding. Zo is er bij ons op school gratis fruit voor leerlingen en collega’s, stimuleren we waterdrinken met meerdere watertappunten, verkoopt de kantine vooral gezondere broodjes en worden er zowel voor leerlingen (Sport studio) als voor collega’s sportieve activiteiten georganiseerd. Ook organiseren we themadagen over o.a. welbevinden, voeding en mediawijsheid.

Ook de mentale gezondheid en het sociale welbevinden van leerlingen en collega’s heeft onze aandacht, helemaal na de Coronatijd. Ons supportteam biedt op allerlei manieren hulp aan leerlingen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de onderbouw is er tijdens de mentorlessen o.a. aandacht voor onderwerpen als pesten, depressie en sexting. In meerdere leerjaren is er aandacht voor gezonde relaties en seksualiteit.

Het doel is om samen het Rijnlands stap voor stap steeds gezonder maken. Onze coƶrdinator Gezonde School geeft hier samen met leerlingen, collegaā€™s, ouders en schoolleiding invulling aan.

Voor ideeƫn of het uitwisselen van gedachten is onze coƶrdinator Gezonde School, Annette Dokter, bereikbaar op a.dokter@rijnlandslyceum-rlo.nl.