Wat kun je verwachten in je eerste jaar op het Rijnlands?

Naast de normale vaklessen worden er ook veel leuke activiteiten georganiseerd.

De eerste week op het Rijnlands volg je een introductieprogramma. Je leert in vier dagen elkaar, de school en de docenten kennen door middel van spel, sport en lessen. Een speurtocht door de school, een interview met de rector en veel kennismakingsspelletjes. Binnen een week ken je je nieuwe klas heel goed! Je mentor en ook de peters en meters (dat zijn hulpmentoren: leerlingen uit de 4e klas) helpen jou om je snel thuis te voelen.

Alle onderbouwklassen volgen tijdens Art Studio gedurende het hele jaar een kunstworkshop naar keuze: toneel, band, zang, decor, fotografie, schilderen of dans. Voor elk wat wils dus!

Natuurlijk krijg je bij ons op school les in vakken die te maken hebben met de wetenschap: biologie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, techniek en informatica bijvoorbeeld. Om je wetenschappelijke interesse een boost te geven, bieden wij naast de lessen ook een praktisch programma aan. Het gaat over de wondere wereld van de wetenschap. We bieden het aan in de brugklas en in de tweede klas. We noemen dit Bèta Studio: een mooie aanvulling op onze Art Studio en Sport Studio.

Bewegen vinden we belangrijk! Dus bieden we vanaf de brugklas aanvullende sportactiviteiten naar keuze. Wij noemen dat Sport Studio. Voor dit programma kun je punten verdienen door mee te doen aan grote schooltoernooien: basketbal, volleybal, waterpolo of hockey bijvoorbeeld. Ook kun je zelf een klassentoernooi organiseren of bijdragen door je klasgenoten te enthousiasmeren voor jouw favoriete sport. Bij Sport Studio kan heel veel en plezier staat voorop!

Alle brugklassers (regulier en tto) maken gedurende één periode kennis met de Grieken en Romeinen. Tijdens een serie van ongeveer 8 lessen komt van alles voorbij: de goden, het Griekse alfabet, gladiatoren en een beetje Latijn. Zo krijgt iedereen iets mee van deze oude culturen die zoveel sporen hebben achtergelaten in de onze! Vanaf klas 2 kan je bij ons kiezen voor gymnasium waarbij je je nog meer gaat verdiepen in deze klassieke talen.

Vind je Frans en Engels niet genoeg, en zou je graag nog meer talen willen leren, dan kan dat op het Rijnlands door al in de brugklas kennis te maken met het vak Spaans, waarin je ook eindexamen kan doen.

  • Je kunt meespelen in onze jaarlijkse theaterproductie. Dat is elk jaar weer een geweldige happening in onze school, waar veel leerlingen – van brugklas t/m examenklas – aan meewerken. En ook achter de schermen is veel te doen!
  • Je kunt lid worden van één van de commissies in de leerlingenraad (Technische Commissie, Feestcommissie, Redactie Schoolkrant, Sportcommissie). Op die manier heb je echt invloed op het reilen en zeilen bij ons op school.
  • Klik hier voor meer manieren waarop je op het RLO mee kan doen!