Brugklas

Nooit meer zal uw zoon of dochter een brugklasser zijn! Voor veel van onze leerlingen zal dit worden ervaren als een heuse opluchting: volgend jaar starten op bekend terrein. Geen uitgebreide introductieweek meer, geen overmatige spanning en tal van vraagstukken die te maken hebben met fietsenstalling, gebouw, lokalen, lesuren, etc. etc. etc. Wel natuurlijk levert het volgende schooljaar weer de nodige verfrissende nieuwigheden: nieuwe klassen, nieuwe docenten, nieuwe mentor – en nieuwe kansen.

Ik heb enorm van de waanzinnige ontwikkeling van onze brugklassers genoten, en ik ben blij dat ik een aantal van hen ook volgend schooljaar mag blijven volgen. Degenen die doorgaan in 2 vwo blijven in mijn afdeling, degenen die doorgaan in 2 havo (én hun ouders) draag ik met veel vertrouwen over aan mijn collega, Marlies van der Stel, afdelingsleider havo. Welke opleiding het ook is, ik wens iedereen een heel fijn vervolg van de middelbare schoolcarrière.

Maar dat is voor later. Eerst maar eens genieten van een welverdiende zomervakantie, de eerste als middelbare scholier. Heel graag tot een volgende keer op het Rijnlands!

2 vwo

Wat hebben we genoten van onze tweedeklassers op het podium tijdens de Art Studio-uitvoering, en wat mooi dat er zoveel ouders bij konden zijn! Het was echt een geslaagde afsluiting van een hopelijk plezierige en vast en zeker leerzame lessenserie.

Ook tijdens het tweede klassentoernooi hebben de leerlingen uit 2 vwo zich van hun beste kant laten zien. Op elk front strijdend, alle kwaliteiten inzettend kwamen ze tot prachtige eindresultaten. Helaas was het net niet genoeg voor de winst, die ging naar MYP3. Toch mag iedereen echt trots zijn en terugkijken op een fijn toernooi.

Volgend schooljaar liggen de uitdagingen elders: met nieuwe vakken als natuurkunde, scheikunde en economie, een Meesterproef die wordt uitgevoerd, een driedaagse stage die wordt gelopen en ook een profielkeuze voor de bovenbouw die moet worden gemaakt. De leerlingen groeien gelukkig ook mee met hun uitdagingen, en ik weet zeker dat ze goed beslagen ten ijs zullen komen.

Voor nu wens ik iedereen vooral een hele mooie en welverdiende zomervakantie. Heel graag zie ik uw zoon of dochter (en u) weer terug in het nieuwe schooljaar!

Maatschappelijke stage V2b Wijckersloot

3 vwo

Het einde van het derde leerjaar betekent ook het einde van de onderbouw, en dat is best een mijlpaal! Volgend schooljaar zal iedereen verder gaan in het profieldeel naar keuze. Leerlingen zullen merken dat er in de bovenbouw meer een beroep zal worden gedaan op hun zelfredzaamheid, op hun verantwoordelijkheid. Dat vakken verder de diepte in gaan, en er ook richting schoolexamens zal worden gewerkt.

Ik heb er alle vertrouwen in dat uw zoon of dochter met meer dan voldoende bagage aan dat avontuur zal beginnen. De afgelegde Meesterproef, de gelopen driedaagse stage, het afgeronde Vaardighedendossier: het zijn allemaal onderdelen die de leerlingen naast hun lessen hebben doorlopen. De leeropbrengst van alles tezamen maakt dat ze echt een flinke ontwikkeling hebben door kunnen maken. Vol goede moed draag ik na 3 jaren begeleiding uw zoon of dochter (én u als ouder) dan ook over aan mijn collega, Michèl van der Zeeuw, afdelingsleider vwo bovenbouw. Ik wens iedereen heel veel plezier en succes bij het vervolg van de middelbare schoolcarrière, en hoop velen van hen nog eens in een geschiedenisles te treffen.

Voor nu eerst maar eens genieten van de welverdiende zomervakantie, en graag tot een volgende keer op het Rijnlands!

Erik Veldman,
afdelingsleider brugklas, 2 vwo en 3 vwo