1956-2021: 65 jaar RLO.

Wat een lustrum en kroonjaar had moeten worden, werd een coronajaar.

Afgelopen week hebben wij de reis voor tto 2 naar Engeland geannuleerd. We hadden steeds nog een beetje hoop dat het door kon gaan. Helaas is dit onmogelijk door quarantaineverplichting en verplicht PCR testen bij aankomst in Engeland. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, we gaan alles op alles zetten om volgend schooljaar zowel tto 2 als tto 3 naar Engeland te laten afreizen.

Veel leerlingen hebben weer ervaren hoe fijn en nuttig het is om weer in een klaslokaal te zitten met klasgenoten en een docent die aandacht voor je heeft. Ook de “extra handen”, studenten die ons helpen met de ondersteuning van individuele leerlingen, hebben gemerkt dat hun inzet erg wordt gewaardeerd. Tussen al hun tentamens en colleges door wordt er een groot aantal leerlingen door hen op verschillende vakgebieden begeleid.

Helaas gaan we de laatste schoolweek van 2021 weer online afsluiten. Deze laatste week worden de lessen weer online gegeven en ook de “extra handen” gaan digitaal. Laten we hopen dat alle maatregelen leiden tot een positief begin van 2022 waar we elkaar weer op school kunnen ontmoeten!

Misschien biedt deze week extra ruimte om nog voor Aktie Paardenkracht een bijdrage te verdienen. Zeker nu is onderwijs in Derde Wereld landen onze bijdrage waard!

Ik wens u fijne Kerstdagen en een gezond 2022 toe!

Marieke Goinga,
afdelingsleider tto onderbouw