“Why this car is automatic. It’s systematic. It’s hydromatic. Why it’s grease lightning.

Een weetje dat weinig inwoners van Oegstgeest zullen kennen: het Rijnlands Lyceum Oegstgeest heeft een aula die kan wedijveren met de Leidse Schouwburg! Misschien niet zo modern als Leiden, maar qua capaciteit zelfs groter.

Toen in 1960 de bouwplannen voor het Rijnlands Lyceum Oegstgeest gerealiseerd werden stond direct vast dat de school ook een volwaardige bibliotheek, sporthal en aula zou hebben. Het Rijk wilde alleen de kosten van de eigenlijke school met gymnastieklokalen dragen. Voor de zeer kostbare aula werd een beroep gedaan op de gemeente die al reeds een gedeelte van het bouwterrein ‘om niet’ had toegezegd. Alleen de aula is nog van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. De bibliotheek is tegenwoordig gevestigd op de Lange Voort; sinds 2009 sporten Oegstgeestenaren in Sporthal de Cuyl.

In maart viert deze aula haar glorieuze comeback!

Na twee jaar gedwongen stilte: Grease – de Musical

Meer dan 100 leerlingen hebben de afgelopen maanden gerepeteerd op zang, dans en spel. Er is kleding gemaakt, er zijn decorstukken gebouwd, PR campagnes opgezet. Bij de voorstellingen zelf zijn de belichting en het geluid in de handen van de leerlingen.

speeldata:

–   zaterdag 16 april (première)

–   maandag 18 april

–   dinsdag 19 april

–   woensdag 20 april

–   donderdag 21 april

Aanvang 20.00 uur

Aula Rijnlands Lyceum Oegstgeest, Apollolaan 1 te Oegstgeest

– Tweetalige voorstelling Nederlands-Engels

* Bilingual performance Dutch-English

– Gereserveerde nog niet betaalde entreekaartjes zullen tien minuten voor aanvang vrijgegeven worden voor verkoop aan de deur (om 19:50).
Toegang na aanvang voorstelling ( om 20:00 ) is niet toegestaan. Dus wees op tijd!

* Reserved unpaid tickets will be liberated for sale at the door 10 minutes prior to the performance ( at 19:50), so be on time! No late entries alowed.