De groep havo 4-leerlingen die in periode 2 en 3 het programma van de RLO Business School volgt, heeft de eerste gastles en het eerste bedrijfsbezoek achter de rug.

De 15 bedrijfseconomie-leerlingen rekenden twee weken geleden met Rob Heemskerk van snackbar ’t Haasje uit Oegstgeest de kostprijs van een bakje patat uit. Een actueel onderwerp, want in deze les ontstond het inzicht dat door de gestegen inkoopprijzen de in de horeca beoogde brutowinstopslag van 75% niet langer kan worden gerealiseerd bij een ongewijzigde verkoopprijs.

Het eerste bedrijfsbezoek ging naar Biopartner 5 op het Oegstgeester deel van het Bio Science Park. Biopartner, een zogenaamde incubator-organisatie faciliteert startende ondernemers en onderzoekers in de Life Sciences. De havisten werden op enthousiaste wijze ontvangen en rondgeleid door directeur Thijs de Kleer.

De RLO Business School, opgestart in het schooljaar 2021-2022, is een aanvulling op het vak bedrijfseconomie. Met behulp van gastlessen en bedrijfsbezoeken bereiden de leerlingen zich voor op het examen voor het diploma Basiskennis Ondernemerschap in april 2023.

Gijs van Oosten