Op 22 april was het zo ver, de afsluiting van het tweejarige PRE University Programme aan de Universiteit van Leiden. Dit intensieve programma geeft excellente leerlingen de kans om alvast aan de verschillende vakken aan de universiteit deel te nemen. Ze volgden twee jaar lang, tijdens een middag per week, colleges en werkgroepen aan de universiteit. Naast vakken als in Ethiek en Sterrenkunde, zetten ze ook hun eigen onderzoek op of namen deel aan een groter onderzoeksproject naar keuze.

De volgende leerlingen namen tijdens de officiele “Graduation Ceremony” in het Academie Gebouw aan het Rapenburg hun diploma in ontvangst:

Michiel Huigen

Charlotte de Leeuw

Fleur Jansen

Indy Behimehr

Julia Raimondo

Michaela Nikolova

Vibeke Monasch

Cato Kienhuis

Georgie Hekkelman

Michiel Huygen behaalde het PRE Diploma met de waardering Cum Laude. We zijn heel trots op deze leerlingen!

Er deden in het totaal ongeveer 90 leerlingen mee van verschillende middelbare scholen uit de regio, en met 9 leerlingen van het RLO waren we een exceptionele grote groep.

Na afloop waren er drankjes in de tuin van het Academie gebouw en werd het duidelijk wat een hechte band deze leerlingen met elkaar hebben gevormd in de afgelopen twee jaar.

We starten het komende jaar ook met deelname aan het PRE University Programme in Den Haag. Dit is iets anders qua inhoud en studiebelasting en we zijn benieuwd naar de ervaringen van leerlingen in dit programma.

Bedankt voor jullie steun aan deze leerlingen in het afgelopen jaar en in de toekomst.

Anne en Ineke

Decanen IB/VWO