Zou het dit jaar dan weer een echte Actie Paardenkracht kunnen worden? Dat we de leerlingen weer mogen vragen om klusjes te gaan doen voor familie en bekenden? Tot 2x toe werden we kort van tevoren verrast door een lockdown maar nu moet het toch weer lukken.

Velen van jullie hebben in het verleden kennis gemaakt met Henk van der Leen, maar hij is met welverdiend pensioen gegaan en heeft het stokje overgedragen aan Kenny Mess. Deze wordt nu geassisteerd door vrijwilligers. Voor onze school zijn dat Rachel de Leeuw en  – helemaal leuk natuurlijk -– oud-leerling Jan Schavemaker.

De Actie Paardenkracht-commissie is op volle sterkte omdat er vorige jaar maar liefst 4 leerlingen mee mochten doen met de online uitwisseling met Oeganda. Nandini Hota en Lies Belles uit 5vwo, Fieke Hoogduin uit 5tto en Monica Taylor uit DP1 hebben een fantastische week gehad en zijn zeer gemotiveerd om hun medeleerlingen te overtuigen van nut en noodzaak van het werk van Edukans.

Er zijn 15 sollicitaties voor de nieuwe reis naar Oeganda binnen – mede dankzij Erica, die alle 4de klassen en MP5 is langsgegaan om te vertellen hoe bijzonder het is dat je de kans hebt om zo’n reis mee te maken. Op 25 november weten we wie er mee mogen!

Zou je zelf een keer mee willen met een Edukans, laat het dan even aan ons weten!

Nieuw dit jaar is dat alle klassen in de onderbouw een eigen actiepagina krijgen. Een hele klus, die Tessa Sprunken blijmoedig op zich neemt. Op de actiekaarten komt weer een QR code die verbinding maakt met de eigen klaspagina. Cash blijft overigens welkom!

Voor in je agenda, dit komt eraan:

  • Vanaf 28 november: de boekenmarkt in de hal
  • 29 november: presentatie door de leerlingen voor collega’s in N103
  • 9 december: alle mentoren hebben de actie kaarten in hun postvak en introduceren de actie in de week van 12-16 december
  • 15 december: presentaties aan leerlingen
  • 21 december ’s avonds: Open Podium
  • 20 december (60 minutenrooster): klusjesdag voor de leerlingen
  • 23 december: gezellige dag waarop we de opbrengst bekend maken.

We hopen op een mooie actie en op veel leuke en originele activiteiten! Alvast veel dank voor jullie inzet!

Actie Paardenkracht commissie

Fieke, Lies, Monica, Nandini, Erik, Ineke, Jeannie, Sjaak, Sven en Tessa S.