Actie Paardenkracht 2022: Foute kersttruien, blauwe haren en wie heeft er toevallig een Shrek-pak in de kast hangen?

Heerlijk, na twee jaar weer een ouderwetse, gewone Actie Paardenkracht, zou je denken, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo. Dankzij Tessa Sprunken die 44 (!) actiepagina’s heeft aangemaakt werd per (onderbouw-)klas of (bovenbouw-)niveau in ‘real time’ zichtbaar wat de opbrengst was. De opbrengst werd visueel verwerkt in het Rijnlands ROS (zie de deur naast de mediatheek).

“Mooie actie. Modern en aan alles gedacht. Chapeau!”, zo reageerde dan ook een ouder op de actiewebsite.

Dankzij noeste telarbeid van Tessa weten we nu ook dat op het moment van de officiële deadline (22-12-22 om 17:00 uur) klas V2a de hoogste opbrengst had: €788, per leerling bijna 30 euro. Maar daarna liep de geldstroom gewoon nog door en nu staat T1c bovenaan, met €1170, dat is €40,34 per leerling! Maar die worden dan toch ook weer afgetroefd door MP1a – ja, je leest het goed, dat kleine klasje met die kleine leerlingen – die per persoontje €40,78 ophalen!!!

Uit de serie kerstkaarten gemaakt en verkocht door Evelyn Poelman (t1c)

Jammer genoeg noteerden niet alle gevers wat er precies voor het verdiende geld werd gedaan, maar toch was er genoeg informatie om te constateren dat er op grote schaal gebakken en gekookt is, de auto is gewassen, de hond is uitgelaten, de ramen zijn gezeemd enzovoort. En de oprijlaan is perfect geveegd en onkruidvrij gemaakt.

Ieder jaar sta je toch weer versteld van wat er bedacht en uitgevoerd wordt. De veiling van foute kersttruien bedacht en uitgevoerd door MP5b (klik nog even hier, het is echt te leuk), waarmee ze topscorers voor de bovenbouw zijn geworden (per leerling €22,95)

De Wham-sweater van Nathasja bracht €50 op!

Natuurlijk ook veel dank aan de organisatoren van de boekenmarkt (ruim €800!), het Open Podium (ruim €600), de bingo, de flashmob en alle creatievelingen die van alles verzonnen om geld te genereren. Het is mij (nog) niet bekend hoe hij het gedaan heeft, maar Alexander Graham was in zijn eentje goed voor €427 euro – dat mag toch niet onvermeld blijven.

En natuurlijk zijn er ieder jaar weer moedige mentoren die hun klas gaan belonen door zelf (ver) buiten hun hun comfortzone te treden. Kijk volgende week uit naar een mentor met blauw haar (Tanja) en een mentor in een Shrekpak (Jeannie)!

Het was dus weer een feestje. De opbrengst: op 8 januari €16216,51. Nog niet meegerekend: het totaalbedrag van het geld dat t.n.v. het RLO direct op de rekening van Edukans is gestort. Misschien gaan we de €17000 nog wel aantikken! Echt zo fijn.

Iedereen die heeft meegeholpen: heel, heel erg bedankt!

Hugs for you all!

Actie Paardenkracht Commissie