Van hier naar Oeganda: 10.000 km

Binnenkort zetten wij ons met z'n allen in voor beter onderwijs in Oeganda. Het thema van onze jaarlijkse goede doelen actie: Actie Paardenkracht.

Veel leerlingen in Oeganda  zaten thuis, net als wij, alleen zonder laptops, telefoons en wifi. Dus geen Teams, geen Zoom, geen Google en geen Whatsapp. Edukans regelde met haar partners speciale RADIO-uitzendingen. Zo konden leerlingen toch blijven leren! Om de scholen weer te kunnen openen moet het wel veilig zijn. Daarom heeft Edukans een speciaal coronaterugkeerpakket ontwikkeld. Hierin krijgen leerkrachten tips hoe ze de leerlingen weer terug in het schoolritme krijgen en hoe ze leerachterstanden kunnen verkleinen. Daarnaast is er een groot gebrek aan zeep, emmers en mondkapjes op de scholen. En natuurlijk blijft Edukans werken aan structurele verbetering van het onderwijs. In Oeganda gaat nog geen kwart van de leerlingen na het basisonderwijs naar de middelbare school. Dat kan beter! 

Oeganda is 10.000 km van het RLO vandaan. Lukt het ons om met alle leerlingen, leraren en wie maar mee wil doen samen die 10.000 kilometer virtueel en gesponsord af te leggen? Lees hier hoe het werkt>>>

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl