Sport Studio

 

Deze naam staat voor een verzameling sportactiviteiten waaraan leerlingen moeten/kunnen deelnemen.

Waarom Sport Studio?

- We vinden het belangrijk dat je in aanraking komt met sporten die je misschien nog nooit gedaan hebt
- We willen jullie meer sportmogelijkheden aanbieden.
- Wij als school vinden het belangrijk dat jullie deelnemen aan sportactiviteiten zowel in de lessen BO als buiten deze lessen.

Hoe doen we dit?

In een schooljaar verwachten we dat iedere leerling probeert om 3 ‘sportpunten’ te behalen. Dit doe je door deel te nemen aan activiteiten die door de sectie BO worden georganiseerd.

Uit welke activiteiten kun je kiezen?

- De Champions League (zaalvoetbalcompetitie voor de onderbouw door school georganiseerd).
- Deelname aan verschillende sportclinics. De sectie BO zal tijdens het schooljaar diverse clinics aanbieden. Voorbeelden zijn een clinic judo, windsurfen, tafeltennis, klimmen, kanoën en nog veel meer.
- Deelname aan verschillende sporttoernooien, die georganiseerd worden door de Leidse Schoolsportcommissie. Denk hierbij aan een basketbaltoernooi, badmintontoernooi, voetbaltoernooi en noem maar op.
- Deelname aan de Motorische Remedial Teaching (MRT) lessen. Dit zijn extra lessen BO die als doel hebben leerlingen meer vertrouwd te maken in de leeromgeving van het vak.

Al deze activiteiten leveren, in principe, 1 sportpunt op.
Een aantal activiteiten vindt plaats tijdens schooltijd, maar ook is het mogelijk om deel te nemen aan activiteiten die buiten schooltijd vallen.

Wie houden de sportpunten bij?

De Sport Studio coördinatoren zijn dhr. Keizer en dhr. Eberwijn. Zij zullen bijhouden hoeveel sportpunten je hebt behaald.

Wat nu als…..

- Het puntenaantal aan het einde van het jaar onvoldoende is zonder reden? De mentor en/of jouw docent BO zullen je hiervan op de hoogte stellen. Aan jou is dan het initiatief om dit aantal alsnog op orde te brengen. 
- Het puntenaantal onvoldoende is met een reden (bv. blessure)? Jammer voor de leerling dat hij/zij niet in staat was om dit puntenaantal te halen. Op je eindrapport zal komen te staan dat je dit jaar voor Sport Studio niet aan de criteria voldaan hebt.
- Een leerling te veel sportpunten heeft? Geweldig!!

Informatie

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie over Sport Studio, dan kun je deze via een e-mail stellen aan:

Dhr. Keizer n.keizer@rijnlandslyceum-rlo.nl
Dhr. Eberwijn s.eberwijn@rijnlandslyceum-rlo.nl

 

 

 

 

 

 

 

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl