Opbrengst Actie Paardenkracht: € 23.000

Het Rijnlands Lyceum heeft in de periode voor de kerstvakantie met grote inzet actie gevoerd voor de stichting Edukans. Dit geld wordt gebruikt om de aankoop van 36000 oplaadbare lampjes te betalen, die aan schoolgaande kinderen in o.a. Ethiopië zullen worden uitgeleend. Zo kunnen deze kinderen, na de vaak lange wandeling naar huis, de avonduren gebruiken om huiswerk te maken.

Het lampje, dat alleen maar een waterfles nodig heeft als standaard, werd gedemonstreerd door Amaris van der Plas, Shreyas Parida en Jan Schavemaker, leerlingen van het RLO die vorige jaar met Edukans mee op reis waren geweest. Zij vertelden de leerlingen hoe groot de verschillen zijn tussen schoolgaan in Oegstgeest en in Malawi. In februari zullen Mirte Meijer (MYP5) en Maas Westerterp (4vwo) op reis gaan naar Ethiopië om te zien hoe Edukans daar werkt aan beter onderwijs.

Leerlingen deden weer hun uiterste best om met karweitjes en de verkoop van zelfgemaakte zaken geld te verdienen voor het goede doel. Veel leerlingen uit 4vwo-tto, 4 havo en MYP4 organiseerden workshops voor de onderbouwleerlingen. Zo kon er worden gemusiceerd, gesport en geprogrammeerd, maar ook nagels lakken of gewoon gezelschapsspelletjes spelen behoorde tot de mogelijkheden. Andere leerlingen hadden hun opa’s, oma’s en/of andere ouderen uit hun omgeving uitgenodigd voor een High Tea, waarvoor naar hartenlust taarten gebakken waren. De traditionele boekenmarkt bracht ruim €1000 op. De school dankt alle ouders en inwoners van Oegstgeest en omgeving die hebben bijgedragen aan dit prachtige resultaat.

U bent hier