Model European Parliament 2017

Donderdagochtend 6 april ging het MEP Zuid Holland weer van start.  Het RLO vertegenwoordigde het mooie land Ierland en Tamar Kooistra, onze landenvoorzitter, hield een spetterende landenspeech. De commissievergaderingen konden beginnen. Ruben de Roode en Liselotte de Clerq waren commissievoorzitters.  In de commissies doen de leerlingen hun uiterste best om hun standpunten te verwoorden tijdens de vergadering.  Voor het RLO hebben Esther Peters, Tamar Kooistra, Roos Siebelink, Anna ten Hove, Thijs Lindhout en Lisa Budidarma meegedaan  aan het MEP 2017.

Anne Leinarts was perslid en heeft meegewerkt met het vervaardigen van de MEP-krant .  Vrijdag 7 april begon met het landenberaad en er moest gelobbyd worden voor steun aan de in te dienen amendementen. Leerlingen lopen dan  kris kras door elkaar heen om zoveel mogelijk handtekeningen (steun ) voor hun amendementen te verzamelen.  Tijdens de plenaire vergadering mochten de indieners hun amendement verdedigen.

De leerlingen van alle delegaties konden naar de microfoon lopen en informatieve, ondersteunende en aanvallende vragen stellen. Uiteindelijk moest er gestemd worden. Anna ten Hove bleek uitstekend gedebatteerd te hebben en werd uitgekozen om volgend jaar mee te doen met het MEP Nationaal.  We kunnen terugkijken op een succesvol MEP 2017. Zie ook http://mepzuidholland.nl/ .

 

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl