Brochure

Download de brochure Sport, Art, Bèta Studio

Het brugjaar

Wat kun je verwachten in je eerste jaar op het Rijnlands?

Naast de normale lessen zoals aardrijkskunde, wiskunde, Nederlands, Engels etc. worden er ook veel leuke activiteiten georganiseerd:

Wendagen

De eerste week op het Rijnlands volg je een introductieprogramma. Je leert in vier dagen elkaar, de school en de docenten kennen door middel van spel, sport en lessen. Een speurtocht door de school, een interview met de rector, en veel kennismakingsspelletjes.

 

 

Sport Studio

Bewegen vinden we belangrijk en dus bieden we vanaf de brugklas aanvullende sportactiviteiten naar keuze. Wij noemen dat Sport Studio. Voor dit programma kun je punten verdienen door mee te doen aan grote schooltoernooien: basketbal, volleybal, waterpolo of hockey, bijvoorbeeld, maar ook door zelf een klassentoernooi te organiseren, of door klasgenoten te interesseren in je favoriete sport. Bij Sport Studio kan heel veel, en plezier staat voorop!

Art Studio

Alle onderbouwklassen volgen tijdens Art Studio gedurende het hele jaar een kunstworkshop naar keuze:
toneel, band, zang, decor, fotografie, schilderen of dans.

 

 

Bèta Studio

Natuurlijk krijg je bij ons op school les in vakken die te maken hebben met de wetenschap: biologie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, techniek en informatica bijvoorbeeld. Misschien ga je later wel je beroep maken van de wetenschap. Belangrijk dus dat je daar op school goed kennis mee maakt. Wij doen dat door naast de lessen ook een praktisch programma te bieden dat gaat over de wondere wereld van de wetenschap. In de brugklas en in de tweede klas, voor alle leerlingen die geen Spaans kiezen. We noemen dit Bèta Studio, een mooie aanvulling op onze Art Studio en Sport Studio.

Spaans

Vind je Frans en Engels niet genoeg, en zou je graag nog meer talen willen leren, dan kan dat op het Rijnlands door al in de brugklas kennis te maken met het vak Spaans.  Als genoeg leerlingen het een leuke taal vinden, kunnen we het vak ook in de tweede en in de derde klas aanbieden, en misschien besluit je dan wel dat je het vanaf de vierde klas als eindexamenvak wilt volgen. Ook dáár kom je op het Rijnlands dus verder mee.

 

 

 

 

 

En natuurlijk organiseren we schoolfeesten! Klik hier voor een filmpje van onze All White Party op 12 februari 2016.
Ook kun je meespelen in onze jaarlijkse theaterproductie of lid worden van één van de commissies in de leerlingenraad (Technische Commissie, Feestcommissie, Redactie Schoolkrant, Sportcommissie)

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl