Gymnasiumdag 2019

Op donderdag 11 juli gingen alle leerlingen van 2 gymnasium (regulier en TTO) op zoek naar sporen van de Romeinen. Op de fiets gingen we naar Park Matilo (Leiden Roomburg), aangelegd op een castellum langs de limes (de noordelijke grens van het Romeinse Rijk).

Daar stonden twee Romeinen ons op te wachten; ze zagen er vervaarlijk uit in hun wapenrusting. Van hen kregen de leerlingen een heuse training. Die schilden waren best zwaar! Het bleek wel hoe moeilijk het is om in een paar tellen in schildpadformatie te gaan staan. Dat vergt discipline, oefening en samenwerking. Met tentharingen en afzetlint hebben we ook nog de contouren van alle gebouwen (barakken, hoofdkwartier, stallen) in het castellum uitgezet. Dat gaf een goed beeld van de grootte en indeling. Sterk werk van die Romeinen!

Ook was er een aantal leerlingen verbannen uit het kamp. Om het kamp weer in te mogen, hadden ze een wachtwoord nodig. Deze werd vanuit de wachttorens bij elkaar gepuzzeld door middel van vragen, raadsels en sommen. Om het kamp heen zwervend zochten zij naar aanwijzingen op de borden. Het viel nog niet mee het wachtwoord te vinden!

Het was weer een mooie gymnasiumdag!

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl