GNE – Nuffic English public speaking & writing competition

Op vrijdag 9 februari werden de schoolrondes gehouden voor de GNE public speaking & writing competition.


De GNE Awards zijn 2 wedstrijden voor studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar. Voor de Public Speaking Award demonstreren jongeren hun spreekvaardigheid, bij de Young Writers Award gaat het om hun schrijfvaardigheid.

Tijdens de voorrondes in februari/maart 2018 strijden de deelnemers aan de Public Speaking Award om een plaats in de halve finale. De halve finale en finale vinden beide plaats op 18 april 2018 op het Deltion College in Zwolle. De Public Speaking Award en de Young Writers Award worden die dag ook uitgereikt.

Op onze school deden leerlingen uit 5v en DP1 mee aan de schoolrondes. Er werd gestreden om de 6 beschikbare plaatsen voor de regionale rondes.

Op 6 maart wordt één van de regionale rondes op onze school georganiseerd. Vanaf 13.30 uur zullen onze 6 leerlingen het opnemen tegen 15 leerlingen van andere scholen uit de regio. Er zijn 4 plaatsen beschikbaar in de halve finale.

De 11 kandidaten waren: Sanne Backer (T5), Niklas Burggraaff (DP1), Flien Groeneveld (T5), Dolf Hendriksen (DP1), Wessel van der Linde (T5), Ruben de Roode (T5), Carlijn Sebregts (DP1), Juliette Veth (T5), Tijmen de Vries (T5), Pratik Wickramasinghe (DP1) en Katherine Williams (DP1).

De winnaars die doorgaan naar de regionale ronde zijn: Niklas, Dolf, Wessel, Carlijn, Juliette en Tijmen

Er zijn ook nog 6 kandidaten geselecteerd voor de writing competition. Deze leerlingen scheven overtuigende essays over de 6 zelfde onderwerpen als de public speakers:

  1. The power of love.
  2. If time-traveling were possible, this is what I’d do.
  3. With great power comes great responsibility.
  4. Snap out of it! Social media: blessing or curse?
  5. “I’ve got nothing to hide”- The issue of privacy in relation to terrorism.
  6. The best way to predict the future is to invent it.

De winnaars van de writing competition zijn: Elena Martellucci (DP1), Sanjay Dharmavasan (T5), Isabel Godwaldt (T5), Simon Molenkamp (T5), Anna Kallos (DP1) and Tom van Wijnen (T5).

Mw Chowdhury, een jurylid, vertelt over de kwaliteiten van de leerlingen: “The speeches were insightful, delightful, creative and humorous, abilities that young people are extremely capable of and are only too keen to demonstrate when given an opportunity.”

Onze jury: mw Spierings, mw Chowdhury and dhr Ducaat

 

 

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl