Examenconcert 5h en 6v

In een volle aula gaven alle leerlingen uit 5 havo en 6 vwo die het vak muziek volgen afgelopen donderdag een zeer geslaagd examenconcert. Ze speelden en zongen in allerlei combinaties of helemaal solo, zoals Iris, Tijn en Nico (6v). Paul (5h) speelde een virtuoze blokfluitsolo, Flore (6v) was sterk op gitaar in een nummer van Julian Lage en er waren tal van uitstekende zangers en zangeressen. De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door Liselotte (6v) en Steven (5h). Verder hoorden de toeschouwers nummers van Elbow, The Police, Birdy, Beyoncé, Racoon en noem maar op.

 

Met de hele groep (18 leerlingen) speelden ze nummers van Muse en Queen, daarnaast zongen ze als koor ‘Rather Be’ (Clean bandit) met een strijkkwintet en ‘Sound of Silence’ geheel a-capella in de hal.

 

Na afloop waren er mooie woorden, bloemen en cadeaus: Jelmer Stroo kreeg een Nirvana-koffiemok omdat hij had gedrumd in meer dan de helft van de nummers. Alle muzikanten ontvingen een roos en muziekdocent Gerwin van der Werf kreeg een rode ukelele van de klas. Het dankwoord werd uitgesproken door Annika van Duijvenboden.

 

Ten slotte speelde de hele groep nog ‘Wall Street Shuffle’ van 10cc, een nog altijd actuele satire op de wereld van banken en bonussen. Een inspirerend concert van een muziekklas vol fijne, talentvolle en bevlogen jonge mensen.

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl