European Parliament Ambassador School

Aan de indrukwekkende rij certificeringsbordjes bij de ingang wordt binnenkort een nieuwe toegevoegd. Dat zit zo:
Voor de tweede keer zijn afgelopen schooljaar EIO-Ambassadors, of beter: Junior European  Parliament Ambassadors verkozen. In TTO 2 krijgen de leerlingen in hun EIO (=Europese en Internationale Oriëntatie) lessen uitgebreid te maken met het thema 'Europa'. Aan het einde van het jaar worden in deze klassen de meest enthousiaste leerlingen gekozen om het jaar erop Ambassador te zijn. Dit betekent dat ze, buiten hun lessen om, bezig zijn om Europa, de politiek in de Europese Unie, en wat dat eigenlijk betekent voor je (ook hier op school) over het voetlicht te brengen. Zo hebben ze afgelopen jaar de Dag van Europa gevierd met een prijsvraag, is er een shiny vitrine met informatie over de EU ingericht, en zullen ze zich ook presenteren op de Open Dag. De Ambassadors zijn ook al op een 'Ambassador dag' geweest, waar ze voorbereid werden op hun rol en kennismaakten met Europarlementariërs én hen aan een vragenvuur onderwierpen.

In het Humanity House in Den Haag was afgelopen vrijdag 1 December een dag georganiseerd voor docenten over het EPAS-programma (European Parliament Ambassador School). Daar waren ruim 65 leraren (alleen uit Nederland) aanwezig en 10 scholen werden die dag geaccrediteerd als European Parliament Ambassador School, waaronder dus het RLO. Vanaf nu mag het RLO zich, dankzij de Ambassadors,  European Parliament Ambassador School noemen, wat natuurlijk goed past bij een internationale gemeenschap als het RLO!

Hieronder een link naar een filmpje over de European Parliament Junior Ambassador Dag op 6 oktober 2017

https://www.youtube.com/watch?v=tZMq0Tb75fM&feature=youtu.be

 

Docent en EIO-onderbouw Tjerk Destombes na overhandiging van de accreditatie door Kati Piri, europarlementariër voor de PvdA

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl