EIO Ambassadors organiseren Dag van Europa

Afgelopen week was de dag van Europa, zoals elk jaar, op 9 mei. Normaal gesproken ging die geruisloos voorbij, maar dit jaar heeft onze allereerste lichting European Youth Ambassadors er heel wat aandacht aan gegeven, waarvoor hulde!  Dit deden zij omdat ze binnen het EIO (Europese en Internationale Oriëntatie)-programma in TTO 2 een hoop geleerd hebben over de Europese Unie, en om uit te dragen dat de EU toch ‘best belangrijk’ is, ook al merk of lees je dat niet altijd direct. ‘Europa’ is vaak negatief in het nieuws: Brexit houdt heel Groot-Brittannië bezig, Frexit lijkt voorkomen met president Macron en ook Nexit lijkt voorlopig nog niet het geval te worden. Maar dat de Europese Unie heel veel regelt blijft vaak onderbelicht. Leuke dingen als: geen roamingkosten meer in de hele EU (je kunt gewoon blijven appen tijdens je zomervakantie!), het Schengenverdrag (niet wachten bij de grens), en niet te vergeten, het Erasmus-programma als je straks gaat studeren, waarmee je door heel Europa een half jaar van je studie kan doen (schrijf het vast op)!  Sinds vorige week kun je ook even een kijkje nemen in de gang bij de volledig vernieuwde ‘Europa-vitrine’. Wellicht vind je er een hint voor de quizvraag volgend jaar, als er een nieuwe lichting Ambassadors aan de slag gaat met Europa-kennis verspreiden in de school!

Uit de vele, vele leerlingen die meegedaan hebben zijn er twee door loting uit de bus gekomen. Na controle bleken zij de vragen ook goed beantwoord te hebben. Dus, van harte gefeliciteerd met jullie kennis over Europa en de Europese Unie:
Robin Elderhorst b1d en Laura Mellema t3a

Jullie prijs komt naar je toe!

Debat over regels voor tv-reclame in Europa in T2, georganiseerd door de ambassadors

 

Een verslag van de 9e mei door An Truong: 

Hallo allemaal! Vandaag is het 9 mei. Europa dag! Zo begon de dag met de intercom. Wij (de EIO Ambassadors) hadden een leuke quizvraag voor elke pauze waar je chocola kon winnen! De eerste pauze was de vraag:  Welk land in de Europese Unie heeft de meeste inwoners? Er was veel geroezemoes zoals: ‘Engeland! Nee nee die zijn de EU al uit…. Rusland! Die is groot! dus dat land heeft vast veel inwoners! Wij glimlachten en zeiden niets. Het was fijn om te zien hoeveel mensen erop af kwamen en ons doel om Europa te promoten was geslaagd. Daarvoor hadden we al de tto-2 klassen geïnformeerd en hebben we een leuk debat gehouden in hun EIO-lessen. De tafels werden tegen elkaar aangeschoven en er ontstond een nieuw Europees Parlement! Dit was een hartstikke leuke ervaring! En tot volgend jaar toekomstige EIO Ambassadors!

EIO-ambassadors 2016-2017 vlnr: Korné Schijff (T3d), Nina van Wijk (T3g) , An Truong (T3d), Sanne de Mooij (T3d) , Kirsten van Klaveren (T3a) en Weronika Kagchelland (T3a). Op de achtergrond: EU-vitrine

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl