5 vwo-tto

‘We leren je hier niet wie je bent en wat je moet worden. We leren je hoe je daar zelf achter kunt komen’. Voor jou ligt de vraag wat je na de middelbare school wilt gaan doen. Studeren, reizen, weken? Het is jouw beslissing. De decaan en je mentor helpen je graag. Ze vertellen je natuurlijk niet wat je moet gaan doen, maar ze kunnen je helpen je om je gedachten op een rij te zetten zodat je zelf een volgende stap kunt zetten.

De meeste leerlingen komen tot een keuze door middel van een mix van informatie vergaren, praten met familie, vrienden en kennissen en het bezoeken van instellingen en opleidingen. Ook als je al denkt te weten wat je wilt, moedigen wij je aan om je blik te verbreden, zodat je definitieve keuze het resultaat is van zorgvuldig, uitgebreid onderzoek en je eigen afwegingen.

We moedigen je aan om in de loop van dit schooljaar minstens 4 dagen te besteden aan oriëntatie op opleidingen van je keuze, in de vorm van (virtuele) open dagen, gesprekken met studenten (eventueel via webinars), (online) proefstudeerdagen en waar mogelijk meeloopdagen. Voor activiteiten onder schooltijd kun je vrij vragen door middel van een vrijbrief (download hier), die je volledig invult en tenminste een week van te voren bij je decaan inlevert.

In het vooreindexamenjaar organiseren we een ‘Career Day’ waarbij je door middel van workshops en speeddates met studenten en ouders informatie krijgt over meerdere studies en beroepen

Via Keuzeweb op RLO.dedecaan.net kun je de stappen kiezen die jou helpen om tot een verantwoorde keuze te komen

Belangrijke data:

30 oktober V5/T5: kick off Pre University Programme Delft voor iedereen met een N-profiel

5 oktober: ouderavond 4-5tto

6 oktober: ouderavond 4-5vwo

3 november: V5/T5: deadline aanmelden Pre University Classes Universiteit Leiden

3, 9 en 10 november: Leidse voorlichtingsavonden (gaan dit jaar helaas niet door ivm corona)

25 januari: Career Day

Voor het kwartaal waarin je 18 wordt: tegemoetkoming scholieren aanvragen

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl