Open Podium!

Het is al jaren een van de leukste evenementen op het Rijnlands Lyceum: Het jaarlijkse Open Podium voor de Actie Paardenkracht. Ook dit jaar werd de muzikale show weer druk bezocht en kon een eerste opbrengst voor de Actie voor scholen in Malawi genoteerd worden van €850,-.

Blikvanger op dit Open Podium was Master of Ceremony Niels Zwaan (5v), die als een volleerde stand-up comedian alle acts aan elkaar praatte – steeds in een ander kostuum: kersttruien, onesies, badjas, houthakkershemd. Maar het ging om de muziek! Het publiek werd heen en weer geslingerd tussen verstilde emotie in - bijvoorbeeld de zang van de zusjes Jasmijn (b1) en Lianne (v5) en Eline (4v) en Amber (5v) - naar totale headbangende chaos met gitarist Niels de Mooij (5h) en zijn band. Spectaculair was ook het optreden van het RLO Schoolorkest, die een preview gaven uit de komende toneelvoorstelling De Goede Mens van Sezuan (première 16 februari). Ook de Docentenband liet zich weer zien, uiteraard met Beatles-liedjes, ditmaal met Annet de Zwart als zangeres in de gelederen.

Astrid Hook en Demi Schellings uit klas mp3a wonnen de prijs voor het ‘Talent van het Jaar’, met een heerlijke ABBA-act. Vorig jaar ging de prestigieuze prijs naar pianiste Evi Creyghton (v2g), die ook dit jaar gelukkig weer optrad.

Een woord van dank voor iedereen die heeft meegewerkt aan dit spektakel, met name de Technische commissie die drie dagen in de weer is geweest, en de leerlingenraad die de organisatie en de presentatie in handen had. Veel dank!

De muzieksectie,

Gerwin van der Werf
Bastiaan Kuijpers
Mark van der Laaken

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl