Het Rijnlands Lyceum presents: De goede mens van Sezuan

Drie goden gaan op zoek naar een goed mens. Ze komen in de Chinese stad Sezuan aan. Daar worden ze door iedereen buitengesloten. Alleen het hoertje Shen Te is bereid hen onderdak te verschaffen. Een goed mens! De goden belonen haar met een fiks bedrag. Shen Te koopt een tabakswinkeltje. Onmiddellijk wordt ze belaagd door familie, vrienden en buurtgenoten, die van haar rijkdom willen meegenieten. Gelukkig helpt haar neef Shui Ta haar, de geldwolven van zich af te houden.

Dan opeens verdwijnt Shen Te. De inwoners van Sezuan beginnen haar zelfs een beetje te missen. Alleen de vraag blijft: waarom verdwijnt iemand opeens van de aardbodem?

De ontmaskering volgt in de rechtbank, de goden keren tijdelijk terug en doen uitspraak: was Shen Te wel een goed mens?

 

“Ze is goed, maar ik ben bang dat ze onder deze zware omstandigheden zal falen.”

 

Der gute Mensch von Sezuan werd in 1943 voor het eerst in Zürich opgevoerd. Bertolt Brecht was voor de Nazis uitgeweken naar Californië, zijn theaterstuk naar het neutrale Zwitserland.

Het verhaal is nog steeds een akelig modern stuk. Een verhaal over een goed mens die alleen kan overleven in de harde wereld door ook slecht te zijn.

Brecht’s hele dramatheorie van Brecht bundelt zich in het stuk. Zo maakt het publiek maakt kennis met episches Theater, Verfremdungseffekte, Bühnenmasken & Lieder als Kommentar.

 

“I am a mail pilot without mail. You can’t understand what that means. Damned emails.”

 

Meer dan  80 leerlingen en vele docenten hebben maanden enthousiast aan aan de productie van 2018 gewerkt. De show is – net als het Rijnlands Lyceum Oegstgeest – tweetaling: Nederlands en Engels

Het stuk wordt muzikaal begeleid door het RLOrkest. U zult genieten van onder andere: Genesis, Tears for Fears, Kraftwerk, Nena, Falco, Alphaville, Heino, Trio, einstürzende Neubauten und viele andere.

 

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:

De première is op zaterdag 16 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op zondag 17, maandag  18, woensdag 20 en donderdag 21 februari.
Aanvang: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest, Apollolaan 1 te Oegstgeest.

Voorstelling bijwonen:
U kunt telefonisch uw kaartjes reserveren van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.

 

Dames en heren, het spijt ons.

We weten dat dit einde slecht is.

Zoveel onbeantwoorde vragen.

Ook wij willen u een duidelijk happy end geven,

Een spectaculair einde,

zodat u anderen kunt vertellen hoe u vanavond genoten heeft en onze show kunt aanbevelen,

het zou zo'n verspilling van alle moeite zijn als niemand anders onze show zou zien.

En we bedoelden het goed, echt waar.”

 

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl